|
It is currently 09 Sep 2010, 21:25
|
View unanswered posts | View active topics
 |
|
 |
|
| Author |
Message |
|
Anomen
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 07 Mar 2010, 21:23 |
| Terran Medic |
 |
|
bog frog wrote: Anomen wrote: Sjećam se nekoć davno kad je Martina iz LoMa znala odigrat koji FNM, neki red-black mid range, Vac joj je poklonio (hmmm) onog nekog Zmaja, bila je tada Ravnica i Coldsnap, i ja dobijem prvu, onda drugu kao nova je pa nisam optimalno odigrao, kao da ju ne ubijem prebrzo, i onda mi je ubila sve kričure i dobila drugu. Ok, sad za ozbiljno ide treća - hmm, imala dovoljno rimovala, stavila zmaja (VAc koji je to bio zmaj, onaj neki fojlani si joj dao?) i dobila i treću Eto ti ga na . hehe... Foilani Rakdos Pit Dragon!  hehe da,  Kako je to drukči format bio tada, skroz nešto drugo. Mislim da je i tebe zatukla (šta si ti igrao tada, hmmm) na tom svom prvom FNMu. 
_________________ There are FOUR LIGHTS!

Farewell Jund!
Pacifism kolekcija - 194, od čega foil 38
|
|
|
|
 |
|
bog frog
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 07 Mar 2010, 23:50 |
| drekaVac |
 |
Joined: 19 Sep 2009, 23:44 Posts: 1311 Location: City of delusion (Zg)
|
Anomen wrote: Mislim da je i tebe zatukla (šta si ti igrao tada, hmmm) na tom svom prvom FNMu.  Bome je! Igrao sam onaj MonoG, nešto otprilike ovakvo: 4x Llanowar Elves 4x Skarrgan Pit-Skulk 4x Silhana Ledgewalker 4x Dryad Sophisticate 4x Scryb Ranger 3x Spectral Force 4x Might of Old Krosa 4x Moldervine Cloak 4x Blanchwood Armor 4x Stonewood Invocation 20x Forest 1x Pendelhaven Znam da me jednu partiju uspjela pobijediti nakon što je potrošila jednog creaturea i 3 burna da mi ubije Spectral Forcea!!! 
|
|
 |
|
ftk
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 08 Mar 2010, 09:04 |
|
|
e, to su bili dani... žene su igrale međik i vac je gubio na fnmu...
|
|
|
|
 |
|
tinchi
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 08 Mar 2010, 10:52 |
|
bodul wrote: ,ne valja optuživat druge za svoje grijehe. hahahaha.. a lovro lovro.. btw. ja sam pocetnica u magicu i mislim jedina zenska na forumu što se tiće one izjave da je Magic muški sport, hm ne bi se bas slozila. nije se ni meni na prvu ruku svidao magic. al sam s vremenon me poceo zanimat, zahvaljujuci momku. za mene je ovo fora zabava o kojoj moran jos puno tog naucit.. heh .. zato momci ako imate cure, upoznajte ih s magicom. mozda im se i svidi 
|
|
|
|
 |
|
Spirit Soldier
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 08 Mar 2010, 11:55 |
|
|
|
 |
|
Pippin
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 08 Mar 2010, 12:09 |
|
Spirit Soldier wrote: hm i meni prvo palo napamet, ali mislim da je nas svupko trenutacno previse u hockey groznici da se bavi necim takvim 
|
|
|
|
 |
|
Mit
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 08 Mar 2010, 17:03 |
|
tinchi wrote: bodul wrote: ,ne valja optuživat druge za svoje grijehe. hahahaha.. a lovro lovro.. btw. ja sam pocetnica u magicu i mislim jedina zenska na forumu što se tiće one izjave da je Magic muški sport, hm ne bi se bas slozila. nije se ni meni na prvu ruku svidao magic. al sam s vremenon me poceo zanimat, zahvaljujuci momku. za mene je ovo fora zabava o kojoj moran jos puno tog naucit.. heh .. zato momci ako imate cure, upoznajte ih s magicom. mozda im se i svidi  lol ljubavi ni sam neznam u sta sam se uvalio xD
|
|
 |
|
Miljac
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 12 Mar 2010, 15:07 |
|
tinchi wrote: bodul wrote: ,ne valja optuživat druge za svoje grijehe. hahahaha.. a lovro lovro.. btw. ja sam pocetnica u magicu i mislim jedina zenska na forumu što se tiće one izjave da je Magic muški sport, hm ne bi se bas slozila. nije se ni meni na prvu ruku svidao magic. al sam s vremenon me poceo zanimat, zahvaljujuci momku. za mene je ovo fora zabava o kojoj moran jos puno tog naucit.. heh .. zato momci ako imate cure, upoznajte ih s magicom. mozda im se i svidi  nisi jedina znam jednu, tu s foruma...
|
|
|
|
 |
|
tinchi
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 12 Mar 2010, 20:54 |
|
Miljac wrote: tinchi wrote: bodul wrote: ,ne valja optuživat druge za svoje grijehe. hahahaha.. a lovro lovro.. btw. ja sam pocetnica u magicu i mislim jedina zenska na forumu što se tiće one izjave da je Magic muški sport, hm ne bi se bas slozila. nije se ni meni na prvu ruku svidao magic. al sam s vremenon me poceo zanimat, zahvaljujuci momku. za mene je ovo fora zabava o kojoj moran jos puno tog naucit.. heh .. zato momci ako imate cure, upoznajte ih s magicom. mozda im se i svidi  nisi jedina znam jednu, tu s foruma... wow.. kako se zove na forumu??  )
|
|
|
|
 |
|
Miljac
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 12 Mar 2010, 22:33 |
|
tinchi wrote: wow.. kako se zove na forumu??  ) Linon 
|
|
|
|
 |
|
Linon
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 12 Mar 2010, 22:39 |
|
je evo još jedne ^^ baš sam se i ja pitala zašto nema cura. ali eto barem nešto 
|
|
|
|
 |
|
Mistrael
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 12 Mar 2010, 23:15 |
|
|
...i još jedne. Apsolutna noobica, u potrazi za novim highom nakon jedne extremely addictive igre. Kao i sa većinom stvari, mislim da je problem u lošem marketingu, jer iz iskustva znam da popriličan broj žena zaista voli ovaj tip igara, ali jednostavno ne zna što sve postoji, pa se zadovoljavamo onim što nađemo.
_________________ I am a rock, I am an island
|
|
|
|
 |
|
Linon
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 12 Mar 2010, 23:21 |
|
Mistrael wrote: ...i još jedne. Apsolutna noobica, u potrazi za novim highom nakon jedne extremely addictive igre. Kao i sa većinom stvari, mislim da je problem u lošem marketingu, jer iz iskustva znam da popriličan broj žena zaista voli ovaj tip igara, ali jednostavno ne zna što sve postoji, pa se zadovoljavamo onim što nađemo. da, a i mtg je, s općenito svim drugim tcg-ovima, shvaćen na neku foru kao muška igra. i cure zapravo nemaju od kud saznati sve čari toga, dok se to među dečkima lijepo širi ^^ vidite da nas ima 
|
|
|
|
 |
|
Miljac
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 12 Mar 2010, 23:26 |
|
Isssss, nešto vas se nakuplja, ajd super samo širite dalje magic, što više to bolje 
|
|
|
|
 |
|
Linon
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 12 Mar 2010, 23:30 |
|
Miljac wrote: Isssss, nešto vas se nakuplja, ajd super samo širite dalje magic, što više to bolje  počnite se osjećati ugroženo.
|
|
|
|
 |
|
Mistrael
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 12 Mar 2010, 23:34 |
|
Upravo sam se sjetila jednog zanimljivog članka o RPG subkulturi u kojem se navodi i istraživanje: "Dakle, rezultati istraživanja tržišta koje je 2000. proveo Dancey (prema Swettu, 2002.) tvrde da se dob igrača proteže od 12 od 35 godina s time da veću skupinu čine igrači od 19 pa do 35 (pri čemu oko 19% svih igrača čine ženski igrači)." Cijeli tekst za one koje zanima možete pročitati na: http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cac ... 7RnH9lCWiwDakle, nije baš tako crno kako se nekada čini, malo nas je al nas ima ;-)
|
|
|
|
 |
|
Linon
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 12 Mar 2010, 23:52 |
|
hmmm jako zanimljivo. istina, piše da je istraživanje rađeno davno, tako da to ne možemo uzeti kao mjerilo, i stvarno sumnjam da se muškarci "boje" žena u rpg-ovima jer "vole imati svoj svijet u kojim su macho muškarci čiji je jedini odnos prema ženama iskorištavanje i nasilje". Malo mi je to zakinut pogled na sve, možda jer je istraživanje rađeno u osamdesetima. Ja mislim da malo cura ima jer je, barem kod nas, fantasy općenito shvaćen kao nešto što više priliči dečkima nego curama, što je žalosno, jer na neki način spriječava cure koje to zanima da se bave time. Na sreću, to se polako mijenja. 
|
|
|
|
 |
|
Mistrael
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 13 Mar 2010, 00:03 |
|
Linon wrote: hmmm jako zanimljivo. istina, piše da je istraživanje rađeno davno, tako da to ne možemo uzeti kao mjerilo To istraživanje koje je rađeno u 80ima (čije tumačenje meni zvuči prefrojdovski da bi imalo ikakvog uporišta u stvarnosti) je demantirano upravo ovim novijim istraživanjem iz 2000. godine koje sam citirala  Slažem se da se tu uglavnom radi o predrasudama, ali moglo bi se ići i dublje, pa reći da nas cijeli naš odgoj na neki način programira za specifične rodne uloge po kojima žene nemaju što raditi u gejmerskim/SF/fantasy,itd sferama. ...ali previše već filozofiram, prepast će se muškići 
Last edited by Mistrael on 13 Mar 2010, 00:29, edited 1 time in total.
|
|
|
|
 |
|
Linon
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 13 Mar 2010, 00:19 |
|
Mistrael wrote: Slažem se da se tu uglavnom radi o predrasudama, ali moglo bi se ići i dublje, pa reći da nas cijeli naš odgoj na neki način programira za specifične rodne uloge po kojima žene nemaju što raditi gejmerskim/SF/fantasy,itd sferama. ...ali previše već filozofiram, prepast će se muškići  ali to je istina, i treba se raditi na tome ^^
|
|
|
|
 |
|
Mistrael
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 13 Mar 2010, 12:31 |
|
ShuPac wrote: jbga ja uopće nisam obuhvaćem tim istraživanjem  awww... ev,ako se budem odlučila raditi neko slično u sklopu diplomskog, obećajem da ćemo te uključiti 
|
|
|
|
 |
|
Miljac
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 13 Mar 2010, 13:16 |
|
E šteta vaša kaj ste svaka iz drugog grada 
|
|
|
|
 |
|
Linon
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 13 Mar 2010, 17:54 |
|
Miljac wrote: E šteta vaša kaj ste svaka iz drugog grada  nije to samo znači da prekrivamo cijelu Hrvatsku 
|
|
|
|
 |
|
Mit
|
Post subject: Re: Žene vs Magic the gathering  Posted: 14 Mar 2010, 12:12 |
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot post attachments in this forum
|
|